Een paar maand geleden met volle moed begonnen aan dit nieuwe weblog. Intussen ben ik dan ook begonnen aan een paar nieuwe blogitems, maar tot een uiteindelijke release van deze items is het nooit gekomen. Maar dat wil niet zeggen dat ik stil heb gezeten.

Naar aanleiding van de vragen die ik had heb ik contact opgenomen met een relatie bij Syntens. Nu bleek deze relatie te zijn gaan werken bij een andere locatie van Syntens, dus heb ik uiteindelijk contact gehad met een collega van deze relatie. Insteek van mijn vraag was of zij misschien een tip hadden waarmee ik verder kon komen.

Ik had intussen via het regionale dagblad een artikel gelezen dat ging over (startende) ondernemers die via een kennisprogramma verder waren gegroeid. De kennisprogramma’s waren in dit geval ‘Kansrijk eigen baas’ en ‘VentureLab’. Bij ‘Kansrijk eigen baas’ kreeg ik het gevoel dat dit met name voor ‘echte’ startende ondernemers bedoeld was, terwijl ik bij ‘VentureLab’ het idee kreeg dat ik hiervoor te klein was en buiten dat niet high-tech genoeg.

De medewerker van Syntens kende beide programma’s eigenlijk ook niet zo goed, maar adviseerde mij om in ieder geval met de laatste partij, VentureLab, in gesprek te gaan. Uiteindelijk ben ik via een informatieavond meer te weten gekomen over VentureLab, en heb uiteindelijk dan ook de stappen genomen om aan het programma mee te doen. Op basis van de informatieavond werd mij duidelijk dat ik via dit programma kon groeien als ondernemer, maar ook als bedrijf.

Na een intake gesprek ben ik toegelaten om mee te doen aan het VentureLab programma. Het komende jaar krijg ik dan ook les in diverse takken van het ondernemerschap (marketing, strategie, communicatie, etc), en heb daarnaast een coach toegewezen gekregen, die mij zal ondersteunen in deze groei naar een beter ondernemerschap.

Voor meer informatie over VentureLab kijk op deze website.