Ik ben in 1972 geboren in Stiens, maar ben sinds een aantal jaren woonachtig in Almelo. Hier woon ik samen met mijn vrouw en twee kinderen. Daarnaast ben ik ondernemer. Ik ben in 2006 met Cocomedia gestart, een bedrijf dat zich richt op de bouw van websites.

in 1998 ben afgestudeerd aan de Hogeschool Enschede, waar ik computertechniek heb gestudeerd. Na mijn studie ben ik de software ontwikkeling terechtgekomen. Meteen na mijn afstuderen kon ik aan het werk bij Fluke, een bedrijf dat zich specialiseert in het ontwikkelen van meetinstrumenten. De vestiging waar ik werkte werd over genomen door Pemstar. In 2000 ben ik voor IA&CS gaan werken. Helaas heeft dit niet lang mogen duren, want na ongeveer 6 maanden ging dit bedrijf door omstandigheden failliet. Na een maandje in de WW kreeg ik een baan bij Echostar. Echostar is een Amerikaans bedrijf met een aantal vestigingen in Europa, waar zowel hardware als software wordt ontwikkeld voor satellietontvangers. Ik ben hier begonnen als software ontwikkelaar, maar ben na verloop van tijd steeds meer bezig gaan houden met de User-Interface ontwikkeling van de ontvangers.

Bij Echostar begon ik mij steeds minder op mijn gemak voelen. Het werk sprak mij steeds minder aan, en ook de manier van werken inspireerde mij niet meer. Het was voor mij tijd om wat anders te zoeken. Die zoektocht heeft een paar jaar geduurd. Ik had eerst een aantal vragen die ik beantwoord moest hebben, met name de vraag: ‘Wat wil ik?’.

Ik wilde wat anders. De software ontwikkeling zoals ik die kende uit het bedrijfsleven hoefde voor mijn niet meer. Mijn kennismaking met User-Interfaces inspireerde mij daarentegen wel weer. Iets in de grafische vormgeving leek mij wel wat. Jammer genoeg miste ik hiervoor de kennis en ervaring. Na vele gesprekken met diverse mensen kreeg ik de tip verder te kijken naar website ontwikkeling. Mijn kennis van software ontwikkeling, samen met het beetje kennis in grafische vormgeving die ik inmiddels al wel had opgedaan, zou misschien een oplossing bieden voor mijn vraag. Als tip kreeg ik mee om voor mezelf te beginnen om zodoende met kleine klusjes nog wat meer ervaring op te doen. Deze stap heb ik in 2006 genomen.

Het ontwikkelen van websites beviel mij zo goed, en ook de opdrachten bleven binnenkomen, dat ik in 2008, na een aantal jaren part-time aan mijn eigen bedrijf gewerkt te hebben, besloten heb om ontslag te nemen bij mijn werkgever, om vervolgens full-time zelfstandig verder te gaan.

Inmiddels bestaat het bedrijf 18 jaar, en komen er steeds meer opdrachten binnen. Tot op heden kan ik het werk nog steeds alleen aan, maar komen er aan de andere kant steeds meer nieuwe vragen naar boven drijven wat betreft het ondernemen. Hoe groei ik verder als ondernemer, en welke stappen moet ik nog meer nemen om de onderneming succesvol te houden? Op deze website wil ik dit soort vragen aan de orde brengen, en deze met hulp van jullie beantwoord te krijgen. Maar ik kan me ook best voorstellen dat er meerdere ondernemers zijn die met soortgelijke dilemma’s lopen, die hier misschien een antwoord vinden waarnaar ze zochten.