Het weblog ErwinOnline.nl is niet nieuw, maar krijgt een nieuwe insteek. Het eerste blogitem dat ik terug kan vinden op de oude weblog is van 11 september 2003, twee jaar na de aanslag op het WTC in New York. De laatste periode was het een beetje stil op dit weblog, maar na een goede ingeving heb ik besloten om het weblog weer in leven te roepen. Na over vele dingen te hebben geblogt heb ik nu de keuze gemaakt om het bloggen meer te concentreren op mijn ondernemerschap.

Ik ben een eerste generatie ondernemer in de familie, en heb dus geen bagage meegekregen over het ondernemen, en zal dus alles op eigen houtje uit moeten zoeken. Daarnaast kom ik uit een compleet andere branche dan waar ik in werkzaam was voordat ik ondernemer werd, wat betekend dat je geen netwerk hebt waar je werk uit kunt halen, of een netwerk waarmee je je ervaring uit kunt halen of kunt delen. Alles is in feite een duik in het grote onbekende, wat grote uitdagingen met zich meebrengt. Dit heeft mij overigens niet tegengehouden om ondernemer te worden en te blijven.

Mijn bedrijf Cocomedia bestaat nu inmiddels 5 jaar. In die 5 jaar heb ik een heleboel ervaring opgedaan wat betreft ondernemen, en ik moet zeggen dat sinds ik op de arbeidsmarkt werkzaam ben, dit mijn beste 5 jaren tot nu toe waren. Het succes van de afgelopen jaren geven overigens geen garanties voor de toekomst. Ik ben niet de enige ondernemer die zich op de website ontwikkeling heeft gestort, en zal waarschijnlijk ook niet de laatste zijn. Dit betekend dus dat er niet alleen hard gewerkt moet worden om het werk goed af te leveren, maar dat er ook hard gewerkt moet worden om het werk binnen te halen.

In de afgelopen periode heb ik me met dit laatste punt flink bezig gehouden, en ben ik tegen een hoop vragen aangelopen waar ik niet direct een antwoord op heb. Het bijkomende probleem is in dit geval dan ook dat de antwoorden op deze vragen niet op een presenteerblaadje aangeleverd kunnen worden. De antwoorden zullen bij mijzelf vandaan moeten komen, al zal ik wel op zoek moeten naar middelen die me helpen deze vragen te beantwoorden.

Via deze weblog wil ik laten weten wat me bezig houdt en hoe ik problemen wat betreft ondernemen probeer op te lossen. Natuurlijk hoop ik op reacties van jullie lezers.

ps. Ik met er nog wel even bij vertellen dat deze weblog nog wat aan wijziging onderhevig is, en dat het zomaar kan zijn dat hier en daar nog wat wijzigt.