Het is al weer een paar maanden verder sids ik mijn laatste blogpost heb gedaan. En ik moet ook zeggen dat er in de laatste maanden ontzettend veel gebeurd is. Niet echt veel spectaculaire dingen met mijn bedrijf, maar meer op persoonlijk vlak.

Een jaar geleden toen ik met VentureLab begon, had ik grote plannen: de business laten groeien, wat minder uurtje-factuurtje werk, etc. Ja, ik wilde wel, maar wist eigenlijk niet hoe ik dat moest gaan aanpakken, en of ik dat überhaupt wel aan kon. Na de tweede presentatie, zo ongeveer januari/februari, kwam het punt dat ik echt niet meer wist wat te doen. Over werkzaamheden had ik op dat moment niet te klagen (en momenteel nog steeds niet), maar er kwam het punt waarop mij de vraag gesteld werd: De dingen die ik doe, zijn dat eigenlijk wel de dingen die ik zou willen doen?

Het antwoord was kort: Nee, hetgeen wat ik nu doe is niet wat ik wil doen. Maar hoe krijg ik het dan voor elkaar om wel te doen wat ik wil doen? En wat wil ik eigenlijk gaan doen? Allemaal vragen waar ik geen antwoord op weet. Voordeel van deelnemen aan VentureLab is ook de mogelijk van coaching, niet alleen businesscoaching maar ook coaching op persoonlijk vlak. Ook van dat laatste heb ik maar eens gebruik gemaakt. Na een paar keer coaching bleek het bovenstaande inderdaad te kloppen.

De huidige situatie is dat ik werk binnenkrijg, een inkomen heb waarmee ik brood op de plank kan krijgen, de hypotheek van kan betalen, enz. Het werk wat ik doe ligt wel in de goede richting maar is momenteel voornamelijk gericht op het uitvoerende vlak, terwijl ik me liever met ontwikkeling bezighoud. Het uitvoerende werk geeft mij het gevoel lopendebandwerk te doen, gewoon werk binnenhalen, uitvoeren, factuurtje sturen. Voor mij zit hier niet de uitdaging in die ik zoek. Ik ben veel liever bezig met het ontwikkelen van een goed gevoel bij een website, het realiseren van een website die een goed gevoel overbrengt waardoor, een beleving te creëren.

Vanaf het begin liep ik met het probleem hoe mezelf te verkopen. Om gelijk met de deur in huis te vallen met ‘Ik maak websites’ blijft het bij toch erg vaag. De zin ‘Ik maak websites’ kan zo verschillend opgevat worden, dat het soms moeilijk uit te leggen is wat ik nu eigenlijk doe. Nu, een paar maanden later, maak ik geen website meer. Ik creëer beleving op het digitale platform! We create experience!